Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Advies over lenen online, ontdek wat u maximaal kunt lenen.

Direct Lenen

Advies over lenen online, ontdek wat u maximaal kunt lenen. Uw bank zal u zeer waarschijnlijk vriendelijk, en met een kopje koffie ontvangen, maar toont u enkel het eigen leningaanbod. Goedkoop lenen willen we allemaal, maar goedkoper lenen is niet alleen op basis van de rente. Het Bureau Krediet Registratie, iedereen heeft er wel ooit van gehoord. Vraag voordat u gaat lenen altijd een offerte aan, dit kan tegenwoordig erg makkelijk via internet. Dit bedrijf wordt aanbevolen door de Consumentenbond Geldgids.

Lenen via internet is even veilig als via de bank of via een tussenpersoon, maar wel een stuk goedkoper. Aan de berekeningen kunnen geen rechten worden ontleend. Voordelig lenen is een combinatie van rente, vorm en vrijheid van aflossing en verzekeringen. De tussenpersoon biedt meestal wel keuze, maar ontvangt een flinke commissie die uiteindelijk door u wordt betaald. Geld lenen? Een voordelige lening sluit u af via Rofin. Zo vindt u snel de lening die het beste bij u past. Ook volgens de Consumentenbond is lenen via internet goedkoper. Deze lening is geschikt als u een product met een beperkte levensduur aanschaft zoals bijvoorbeeld een auto. In Nederland zijn miljoenen mensen met creditcards welke worden uitgegeven door bv. Er zijn diverse aanbieders op de markt die mensen met een BKR-codering een lening of hypotheek willen verstrekken. Vraag vrijblijvend offerte aan voor een nieuwe lening, of kijk hoeveel u op uw bestaande leningen kunt besparen.

Hiermee worden veel regels voor geldleningen tussen de 200 euro en 75. Het is verstandig om meerdere offertes aan te vragen, zodat u uitgebreid kunt vergelijken. Heeft u een eigen woning met overwaarde en een negatieve BKR-notering? Gebruik de overwaarde om uw notering te saneren. Wilt u een bedrag ineens of juist geld achter de hand hebben. Sparen kan op vele verschillende manieren en heeft in sommige gevallen veel te maken met beleggen. Na jaren van praten is het Europees Parlement tot een Europese Richtlijn voor consumentenkrediet gekomen. Ook belangrijk is of dat u vaste maandlasten wenst of flexibiliteit in looptijd en aflossing.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.