Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Alles over geld en financiŽle zaken vind je op Geld.

Geld Sparen

Hoe langer u uw geld belegt, hoe groter de kans op een hoog rendement door stijging van de koersen. Door een daling van koersen kan uw ingelegde bedrag minder waard worden. Wilt u zekerheid over de rente die u ontvangt? Dan kunt u sparen op spaarrekeningen met een vaste looptijd. Maar kunt u die wel vertrouwen? Er zit een garantie. Je wilt iets graag hebben, maar je hebt er niet genoeg geld voor. Wat u allemaal hiermee kunt en welke keuze u moet maken m. Kleine, obscure bankjes bieden hoge rentes op uw spaargeld. Alles over geld en financiŽle zaken vind je op Geld.

Hypotheken, leningen, sparen, verzekeringen en pensioenen. Wij bekijken uw situatie en wensen en werken dat uit in een plan. De rente op de Plusrekening van de Postbank is met 0,5 procent nu zo laag, dat het spaargeld dat erop staat langz. Zo profiteert u volledig van de rendementen, maar ontwijkt u het risico. Wilt u optimale vrijheid in opnemen en storten? Dan kunt u sparen op flexibele spaarrekeningen.

Bijvoorbeeld voor uw pensioen, dat ene droomhuis, eerder stoppen met werken of sparen voor uw kinderen. Ook zijn er verschillende redenen om vermogen op te bouwen. Kiest u voor optimale zekerheid, dan kunt u sparen op flexibele spaarrekeningen of spaarrekeningen met een vaste looptijd. Zodat je later iets kunt kopen, of zodat je gewoon iets achter de hand hebt. Op spaarrekeningen krijg je meestal meer rente als je je geld voor langere tijd vastzet. Opbouw van vermogen kan op verschillende manieren en voor verschillende doeleinden. Uw doel is vermogen op te bouwen, sparen biedt u zekerheid, maar door de lage rente, inflatie en wellicht belasting, is er nauwelijks sprake van echte vermogensgroei. Kiest u ervoor om uw geld voor langere tijd op zij te zetten met een gegarandeerde uitkering of kans op een hoger rendement, dan kunt u een levensverzekering afsluiten.

Goedkope hypotheek, verzekering of lening afsluiten, Pensioengat dichten. Wij laten u een aantal varianten zien en zullen u daarin adviseren. Kiest u voor flexibiliteit en kans op een hoger rendement, dan kunt u beleggen in beleggingsfondsen. Spaarders wijken in groten getale uit naar kleinere banken die veel hogere rentes bieden. Om een keuze te maken uit deze verschillende beleggingsfondsen kunt u eerst uw beleggingsprofiel bepalen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u om meer of minder risico te lopen door te kiezen uit de verschillende beleggingsfondsen. Wanneer de looptijd langer is dan 15 jaar zou het een alternatief kunnen zijn om een vermogen op te bouwen, bijvoorbeeld voor uw huis, voor uw kinderen of voor het verwezenlijken van uw droom. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kiest u voor ťťn van de mogelijkheden of voor een combinatie. De hoogte van uw voordeel is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.