Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Bij een persoonlijke lening worden afspraken gemaakt.

Lening Belasting

Bij een doorlopend krediet is er een kredietlimiet. In principe kan men op grond van de balans van de schuldenaar hier reeds een oordeel over vormen. Eigen vermogen kan onder andere onderverdeeld worden in aandelenkapitaal, agio en niet uitgekeerde winsten. De rente die u jaarlijks betaalt kunt u maximaal 30 jaar aftrekken. Dit geldt dus niet voor een woning die wel in uw bezit is, maar die u aan een ander verhuurt of voor een tweede woning. Chipper Informatie over de chipper, de elektronische portemonaie. Dat is het kredietbedrag dat maximaal geleend kan worden. Als u de erfpacht afkoopt, is de afkoopsom niet aftrekbaar. Deze periodieke betalingen voor erfpacht of opstal zijn aftrekbaar. Bitsoft Programma om het Euro-teken te verwerken in Windows. Spaarbeleg Hier kunt U sparen tegen een hoge rente.

Well-O-Well Vergelijk diverse financiele producten van de grote banken en verzekeraars. Een belangrijke ontbindende voorwaarde is het kunnen regelen van de financiering. Een garantie van meestal de geldverstrekker dat de waarborgsom die de koper bij nalatigheid aan de verkoper moet betalen, wordt voldaan.

Planningsplein Plek voor uw persoonlijke financiele planning. Er zijn ruwweg twee manieren om een onderneming te financieren. Alleen in een dergelijk geval wordt een fiscaal verlies geaccepteerd. Voor uw eigen woning moet u daarom een bedrag bij uw inkomen in Box 1 optellen. Forbes top 400 De 400 rijkste Amerikanen die je naar eigen inzicht kunt rangschikken.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.