Welkom bij Spaarrentes  
Je bent niet ingelogt! Log in om je berichten te bekijken.


De nieuwste artikelen:

  Want inmiddel sparen miljoenen Nederlanders elektronisch tijdens het winkelen
  Maar na verloop van tijd gaan de maandlasten toch omhoog
  Een paradijs Gezellige eethuisjes en gastronomische restaurants voor lekkerbekken

Himalaya Mount Everest, de hoogste berg van de wereld.

Hoogste Berg Himalaya

Het was voor Femke in ieder geval de zwaarste dag van haar leven. Kleinschalige wandelvakanties in Europa, ook dichtbij. Vakantie punt nl is uw onafhankelijke vakantieportal op internet. Zie het nieuwsarchief voor een totaaloverzicht van alle berichten. Het Zondag ochtendblad besteedde in de uitgave van 4 juni ook aandacht aan de prestatie van Paul en Etienne. Kompas Regiokrant had een gesprek met Paul na zijn terugkomst in Landsmeer. Vandaag de eerste rustdag, maar toch nog om 6 30 opgestaan. Vanwege de slechte onverharde wegen in Sikkim zijn de reisdagen soms lang. Net in Bhandar aangekomen ben ik echt totaal kapot.

Comfortabele hotels worden afgewisseld met eenvoudiger onderkomens. Plots draaide het mandje ondersteboven door de wind. Wandel/langlaufvakanties door wandelaars voor wandelaars. De avonturiers Erie Jones en Andy Elson zullen het hun hele leven niet meer vergeten. Dit is een culturele reis naar het moeilijk toegankelijke Bhutan. Ik ben alleen wat kortademig, logisch op bijna 3500m. Het is hier echt alsof je 100 jaar terug gaat in de tijd. Vandaag is de terugkeer naar de wrede harde wereld.

Geld dreigt duurder te worden
De rentestand is momenteel extreem laag. De rente voor langetermijn leningen staat op 3,5 procent en zo laag is ze sinds de jaren vijftig niet geweest. Lager dan nu kan de rente haast niet, denken de meeste economen. Het IMF liet vorige week in zijn halfjaarlijkse rapport over de wereldeconomie weten dat de rente duidelijk onder het evenwichtsniveau ligt.

Niet alle rentes zijn hetzelfde
Hypotheken worden vaak alleen op basis van rente met elkaar vergeleken. En daarmee wordt het belang van rente overschat. Je maandelijkse lasten bestaan meestal uit meer dan rente alleen. Bovendien is de ene rente de andere niet! Er bestaan namelijk veel rentevarianten. Weet waar je op moet letten om een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Hypotheekrenteaftrek
Als iets een heet hangijzer is in de Nederlandse politiek is het wel de hypotheekrenteaftrek. Toch staat het onderwerp sinds een aantal jaren op de agenda. Beslissingen zijn nog niet genomen. Het gevolg: onduidelijkheid. En daar is niemand bij gebaat.
De laatste jaren zeggen steeds meer banken, onderzoeksbureaus en adviesraden dat het huidige systeem onhoudbaar is.